Om oss


Litt historie

I 1906 ble det etablert et lite håndverksbakeri i Mandal. Bak disken stod Anna, og når dørklokken klang hos Lalands Bakeri, smøg den søte deilige duften av wienerbrød seg ut døren og bredte seg mellom husene i den lille Sørlandsbyen.

I 1943 kom bakeriet på nye hender og baker Tedd Engervik overtok driften. Bakeriet ble da omdøpt til T. Engerviks Bakeri og konditori.
Tedd valgte å moderniserte bakeriet sitt med blant annet elektriske ovner, og damp. Han drev bakeriet helt frem til slutten av 1970 tallet, da overtok baker Edgar Udø under navnet T. Engerviks eftf.

Edgar Udø drev bakeriet i Mandal gjennom 20 år og bakeriet ble en institusjon i Mandal.
I 1997 skiftet bakeriet navn til Edgars Bakeri, og ikke lenger etter, overtok Baker og konditormester Rune Halvor Vindsetmo bakeriet.
Han fikk med seg Kjell Rune Valand og Hans Inge Justnes på laget så drev de bakeriet videre i over 20 år. I 2021 ble det noen endringer i eierskapet. Hans Inge og Rune fortsatte som majoritets eiere med 51 prosent sammen. Norgesbakeriene ble ny medeier med markedsmessig kunnskap og tyngde. Årsomsetningen  ventes å passere 100 mill i 2023 og da med 17 fillialer over hele Agder. Fra Flekkefjord til Arendal.

Med andre ord har ikke Edgars vært en familiebedrift, men et håndverksbakeri under forskjellige eiere, med en felles lidenskap for faget.

Edgars ble Norges første sertifiserte håndverksbakeri i 2018, å samme året vant Edgars Bakeri den prestisjetunge tittelen «Årets Bakeri»

Voksne kunder sier fortsatt Engervik, mens ungdommen sier Edgars.

eierne av edgars
Edgars Bakeri AS

Adresse:
Saltverket 2
4515 MANDAL

Org.nr: 980 062 260
Telefon: 38 27 15 55
E-post: post@edgars.no

Vi ønsker at du følger oss på sosiale medier, her kan du lese om nye ting som skjer hos oss, vinne konkurranser og se om vi har tilbud

Copyright 2024 Edgars Bakeri AS | Drift og kode: Aptum AS